Házi krémsajt - "mascarpone" házilag készítve I.

2014-03-04

sponsored links


Hogy miért házi mascarpone? A feleségem már jó ideje nyaggat, hogy vegyünk mascarpone-t, mert sütit akar belõle készíteni. Így mindig fel is kerül a bevásárló listára, de mivel az ára elég borsos, mi pedig nem vagyunk Rothschild ivadékok, ezért fogant meg bennünk a gondolat, hogy ha lehet házi kefirt, házi sajtot, házi vajkrémet, házi körözöttet, stb. készíteni, akkor miért ne lehetne házi mascarpone-t is. Az interneten keresgélve pedig számtalan recept kínálkozik, de mivel manapság mindenki azt állítja a saját receptjérõl, hogy az az eredeti, klasszikus, így nehéz kiigazodni a kismillió fajta "eredeti" között. Ezért minket elsõsorban az érdekelt, hogy mi is a mascarpone igazából. Megtaláltuk a választ: tejszínbõl - a savó eltávolításával - kinyert  sajt. A savót pedig a legtöbb esetben valamilyen emberi szervezetre ártalmatlan - legtöbb esetben citromsav - sav hozzáadásával választják el a tejzsírtól. De ebbe most ne menjünk bele, az majd egy másik recept lesz. Ugyanis itt azt olvastam, hogy a citromsav hozzáadása miatt egy cseppet savanykás lesz a végeredmény. És ha már savanykás, akkor miért ne készülhetne tejfölbõl, ami ugye nem más, mint savanyított tejszín, ha nagyon leegyszerûsítjük a kérdést. Így arra az elhatározásra jutottunk az én drága feleségemmel, hogy ...

Folytats a blogon ... eztfaldfel.blogspot.com/2014/03/hazi-...

sponsored links

Keres?s